Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Το περιουσιολόγιο θα ξεκινήσει το 2016 σε δύο φάσεις



"Το περιουσιολόγιο είναι μια νέα αρχή της σχέσης του πολίτη με το δημόσιο" ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΙ. "Θα δηλώνονται τα πάντα. 'Όλα τα περιουσιακά στοιχεία που κατέχει ένας Έλληνας φορολογούμενος στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Ακίνητα και κινητά)".
Παράλληλα πρόσθεσε ότι το περιουσιολόγιο θα ξεκινήσει το 2016 σε δύο φάσεις. "Από την ημερομηνία εφαρμογής του και μετά, οτιδήποτε δεν δηλωθεί, οπουδήποτε και οποτεδήποτε εντοπισθεί, θα δεσμεύεται από το Ελληνικό δημόσιο μέχρι να τελειώσει ο έλεγχος, και θα μπαίνουν πρόστιμα και προσαυξήσεις που θα φτάνουν την αξία του.Θα υπάρχουν ειδικές δικλίδες ασφαλείας για την μη διαρροή στοιχείων σε τρίτους" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι για το 2015 δεν θα υπάρχει καμία αλλαγή στον Εν.Φ.Ι.Α. "Για το 2016 δεν έχουμε δεσμευθεί ότι θα υπάρχει ο ΕΝΦΙΑ Δεσμευθήκαμε για ένα φόρο ακίνητης περιουσίας ο οποίος θα φέρει έσοδα 2.65 δις, συνεπώς μπορεί ο φόρος αυτός μπορεί να γίνει πιο δίκαιος και πιο αναλογικός στο εσωτερικό του". "Μελετούμε προς κατάθεση στην νέα κυβέρνηση" ανέφερε ο υπουργός "την επέκταση των απαλλαγών σε σχέση με θέματα κοινωνικά (υγείας, ανεργίας), και επίσης μελετούμε και εισοδηματικά κριτήρια". "Μελετούμε επίσης την μεταφορά φορολογικού βάρους από τον κύριο φόρο στον συμπληρωματικό".

Τέλος, μίλησε για αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος, και στον Κ.Φ.Δ. "Θα έχουμε προτάσεις προς την νέα κυβέρνηση για την φορολογία εισοδήματος. Επεξεργαζόμαστε την θέσπιση μιας φορολογικής κλίμακας στην οποία θα συναθροίζονται όλα τα εισοδήματα".