Με ανακοίνωση κατευθυντήριων γραμμών και απαιτήσεων για τις οικοδομικές άδειες σε όλη την Ελλάδα από το ΥΠΕΝ, νέες διασυνδέσεις του e-adeies με Φυσικό Αέριο, Δασικές Υπηρεσίες, ΕΦΚΑ, νέο εξοπλισμό σε όλες τις ΥΔΟΜ της χώρας, αλλαγές για υπαλλήλους και ιδιώτες μηχανικούς και τη λειτουργία διαδικτυακής εφαρμογής, που θα παρέχει πληροφορίες και θα υπολογίζει το κόστος έκδοσης οικοδομικής άδειας ανά περιοχή ολοκληρώνεται και μπαίνει από την άνοιξη, σε πλήρη λειτουργία το νέο έργο, με τίτλο «ταχύτερη έκδοση οικοδομικών αδειών».
Με εκστρατεία ενημέρωσης της κατασκευαστικής αγοράς και δράσεις εκπαίδευσης μηχανικών των ΥΔΟΜ και ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών στα νέα δεδομένα, που θα ισχύσουν για την έκδοση οικοδομικών αδειών μέσω του e-adeies, συνδυάζεται η ολοκλήρωση έως τις 31 Μαρτίου 2025, και η πλήρης λειτουργία από την άνοιξη του έργου με τίτλο «ταχύτερη έκδοση οικοδομικών αδειών», που ολοκληρώνεται με χρηματοδότηση ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Η πορεία του έργου μέχρι την ολοκλήρωση του την άνοιξη
Το έργο, με τίτλο «ταχύτερη έκδοση οικοδομικών αδειών», που υλοποιείται από το ΥΠΕΝ, με ευθύνη της Γενικής Γραμματείας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, και το ΤΕΕ εντάχθηκε στη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης στις 14 Φεβρουαρίου 2024, με συνολικό προϋπολογισμό 1.859.018,11 ευρώ ενώ το ποσό των 310.258,11 ευρώ χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Στο χρόνο που έτρεξε ορισμένα από τα προβλεπόμενα έργα και δράσεις του έργου, έχουν ήδη υλοποιηθεί.
Στο μεταξύ με πρόσφατη του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκου Παπαθανάση εντάχθηκαν στο έργο και νέες δράσεις για τις οικοδομικές άδειες και ταυτοχρόνως τροποποιήθηκε από τις 31 Δεκεμβρίου 2024 για τις 31 Μαρτίου 2025 η καταληκτική ημερομηνία ολοκλήρωσης και έναρξης λειτουργίας του.
Παράλληλα με αποφάσεις του γενικού γραμματέα του ΥΠΕΝ Ευθύμιου Μπακογιάννη και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης ετοιμάζεται ήδη η εκστρατεία ενημέρωσης και εκπαίδευσης, που θα συνοδεύσει και έναρξης λειτουργίας του συνολικού έργου από την άνοιξη.
Όλες οι δράσεις και τα υποέργα του «ταχύτερη έκδοση οικοδομικών αδειών»
Σύμφωνα με την απόφαση τροποποίησης του αντικειμένου του έργου, παράλληλα με την τρίμηνη παράταση ολοκλήρωσης του, στο «ταχύτερη έκδοση οικοδομικών αδειών» εντάχθηκαν νέα έργα υποέργα, όπως διασύνδεση του e-adeies με Φυσικό Αέριο, Δασικές Υπηρεσίες, ΕΦΚΑ, εξοπλισμός – εκπαίδευση χρηστών ΥΔΟΜ”, εκπαιδεύσεις για ιδιώτες μηχανικούς κ.α.
Σύμφωνα με το επίσημο και επικαιροποιημένο Τεχνικό Δελτίο του έργου «ταχύτερη έκδοση οικοδομικών αδειών» της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης του ΥΠΕΘΟ, το σύνολο των υποέργων και δράσεων που περιλαμβάνονται , δηλαδή αυτά που έχουν ήδη ολοκληρωθεί και τα νέα που υλοποιούνται, για την πλήρη λειτουργία του έως το τέλος Μαρτίου, και η αιτιολογία που συνοδεύει την υλοποίηση τους έχει ως εξής:
Διασύνδεση συστήματος e-adeies με τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας.
Η διασύνδεση θα μειώσει τον χρόνο λήψης της έγκρισης από τη πυροσβεστική υπηρεσία και θα επιταχύνει τη διαδικασία λήψης της οικοδομικής άδειας. (Έχει ολοκληρωθεί)
Διασύνδεση e-adeies με ΕΦΚΑ
Θα καταργήσει τη διαδικασία που απαιτεί την προσκόμιση αποδεικτικού καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών που συμμετέχουν στην έκδοση οικοδομικής αδείας και ως εκ τούτου ο χρόνος έκδοσης της οικοδομικής άδειας θα μειωθεί.
«Για την έκδοση οικοδομικής άδειας απαιτείται η προσκόμιση αποδεικτικού καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών των μηχανικών που συμμετέχουν στην έκδοση οικοδομικής αδείας. Μέσω της διασύνδεσης του ΕΦΚΑ με το σύστημα e-adeies δεν θα απαιτείται πλέον η μετάβαση των πολιτών στα υποκατάστηματα του ΕΦΚΑ για δήλωση των αδειών άδεια μικρής κλίμακας που εξέδωσαν και συνεπώς μειώνεται η γραφειοκρατία και προάγεται η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, μειώνοντας παράλληλα τον χρόνο έκδοσης οικοδομικών αδειών. Με το ανωτέρω υποέργο θα επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών, καθιστώντας την αποτελεσματικότερη και ευκολότερη για τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις», σημειώνεται στην αιτιολόγηση του τεχνικού δελτίου.
Διασύνδεση e-adeies με ΔΕΔΔΗΕ
Αυτό το υποέργο θα επιτρέψει στον ΔΕΔΔΗΕ να αντλήσει πληροφορίες για τα τετραγωνικά μέτρα &κάθε άλλη σχετική πληροφορία για το κτίριο από το e-adeies (ή την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την ταυτότητα του κτιρίου) και οι πολίτες/επιχειρήσεις δεν θα υποχρεούνται να επισκέπτονται τον ΔΕΔΔΗΕ και να υποβάλλουν οι ίδια τα στοιχεία. Η σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο θα γίνει επομένως ευκολότερη, ταχύτερη και πιο αποτελεσματική. (Έχει ολοκληρωθεί)
Διασύνδεση e-adeies με Φυσικό Αέριο & Δασικές Υπηρεσίες
Θα δοθεί η δυνατότητα εύκολης διασύνδεσης επιχειρήσεων με εμπλεκόμενους διαχειριστές & δημόσιους φορείς (Φυσικό Αέριο, Δασικές Υπηρεσίες) (Έχει ολοκληρωθεί η διασύνδεση με Φυσικό Αέριο)
Εκστρατείες προσέγγισης ενδιαφερόμενων φορέων του ιδιωτικού τομέα (μηχανικούς και κατασκευαστικές εταιρείες).
Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι οι πιο πρόσφατες μεταρρυθμίσεις και βελτιώσεις στις υπηρεσίες που παρέχονται online μέσω του e-adeies ενσωματώνονται πλήρως στην καθημερινή πρακτική. Οι εκστρατείες ενημέρωσης και εκπαίδευσης θα συμβάλλουν στη μείωση του αριθμού λανθασμένων ή ελλιπών αιτήσεων που υποβάλλονται μέσω του συστήματος, μειώνοντας έτσι τον φόρτο εργασίας των υπαλλήλων. Θα επικοινωνηθούν στους ενδιαφερόμενους φορείς σε όλη την Ελλάδα , μέσω ειδικών εκστρατειών, οι μεταρρυθμίσεις στη νομοθεσία, οι αναβαθμισμένες δυνατότητες του συστήματος e-adeies και οι όποιες αλλαγές στις διαδικασίες.
«Είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι οι πιο πρόσφατες μεταρρυθμίσεις και βελτιώσεις στις υπηρεσίες που παρέχονται online μέσω του e-adeies ενσωματώνονται πλήρως στην καθημερινή πρακτική. Οι εκστρατείες ενημέρωσης και εκπαίδευσης θα συμβάλλουν στη μείωση του αριθμού λανθασμένων ή ελλιπών αιτήσεων που υποβάλλονται μέσω του συστήματος, μειώνοντας έτσι τον φόρτο εργασίας των υπαλλήλων. Θα επικοινωνηθούν στους ενδιαφερόμενους φορείς σε όλη την Ελλάδα, μέσω ειδικών εκστρατειών, οι μεταρρυθμίσεις στη νομοθεσία, οι αναβαθμισμένες δυνατότητες του συστήματος e-adeies και οι όποιες αλλαγές στις διαδικασίες», σημειώνεται στην αιτιολόγηση του τεχνικού δελτίου.
Εξοπλισμός – εκπαίδευση χρηστών ΥΔΟΜ
Οι υπηρεσίες δόμησης στην Ελλάδα θα πρέπει να διαθέτουν κατάλληλο εξοπλισμό και εκπαίδευση για τη λειτουργία της πλατφόρμας e-adeies. Αναγνωρισμένα προβλήματα είναι η θέαση σχεδίων και διαγραμμάτων σε οθόνες ανεπαρκούς μεγέθους καθώς και η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού που να χειρίζεται επαρκώς το e- adeies). Η υλοποίηση του υποέργου θα επιτρέψει σε όλους τους δήμους να μπορούν να διαχειρίζονται το σύστημα e-adeies σε πλήρη ψηφιακή μορφή.
Το υποέργο περιλαμβάνει: α) αγορά Η/Υ με κατάλληλες οθόνες, β) αγορά ανεξάρτητων οθονών και γ) εκπαιδεύσεις σε υπαλλήλους ΥΔΟΜ & ιδιώτες μηχανικούς στη χρήση του συστήματος e-adeies.
«Οι υπηρεσίες δόμησης και οι ιδιώτες μηχανικοί στην Ελλάδα θα πρέπει να διαθέτουν κατάλληλη εκπαίδευση για τη λειτουργία της πλατφόρμας e-adeies. Αναγνωρισμένα προβλήματα είναι η έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού στις ΥΔΟΜ που να χειρίζεται επαρκώς το e-adeies). Για τον λόγο αυτό θα δημιουργηθεί κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό για να χρησιμοποιηθεί σε σχετικές εκπαιδεύσεις», σημειώνεται στην αιτιολόγηση του τεχνικού δελτίου.
Ανακοίνωση κατευθυντήριων γραμμών και απαιτήσεων για τις οικοδομικές άδειες σε όλη την Ελλάδα
Σαφέστερες κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη εφαρμογή των διατάξεων της πολεοδομικής νομοθεσίας, θα προωθήσουν την μείωση της ανάγκης να περάσουν από την διαδικασία προέγκρισης στις περιπτώσεις που αυτή είναι προαιρετική.
Για τις περιπτώσεις αυτές, αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να είναι εύκολα διαθέσιμες στο διαδίκτυο, γεγονός που θα εξοικονομούσε χρόνο και πόρους τόσο για τους ιδιώτες μηχανικούς όσο και για τις ΥΔΟΜ.
Για την ανακοίνωση των κατευθυντήριων γραμμών και των απαιτήσεων για τις οικοδομικές άδειες σε όλη την Ελλάδα θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα στην οποίο θα παρουσιάζονται και θα ενημερώνονται συγκεντρωτικά.
«Ανάπτυξη λιστών ελέγχου και εγγράφου/διαδικτυακού εργαλείου καθοδήγησης που να καθορίζει με σαφήνεια ποιες είναι οι απαιτήσεις για την υποβολή αιτήσεων για έκδοση οικοδομικής άδειας με πληρότητα δικαιολογητικών σε όλη την Ελλάδα Για τις περιπτώσεις αυτές, αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν να είναι εύκολα διαθέσιμες στο διαδίκτυο, γεγονός που θα εξοικονομούσε χρόνο και πόρους τόσο για τους ιδιώτες μηχανικούς όσο και για τις ΥΔΟΜ. Για την ανακοίνωση των κατευθυντήριων γραμμών θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα στην οποίο θα παρουσιάζονται και θα ενημερώνονται συγκεντρωτικά», σημειώνεται στην αιτιολόγηση του τεχνικού δελτίου
Δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής για κόστος έκδοσης οικοδομικής άδειας
Τα τέλη που απαιτούνται για μια άδεια κατασκευής δεν είναι εύκολα διαθέσιμα στο κοινό. Οι δήμοι που παρέχουν σαφείς και πλήρεις πληροφορίες εύκολα προσβάσιμες βοηθούν τους επαγγελματίες και τους επενδυτές να προβλέψουν καλύτερα το κόστος κατασκευής.
Για την υλοποίηση του υποέργου θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα η οποία θα παρέχει πληροφορίες και θα βοηθά στον υπολογισμό του κόστους έκδοσης οικοδομικής αδείας.
Για την εφαρμογή/ιστοσελίδα, που θα παρέχει πληροφορίες και θα υπολογίζει το κόστος έκδοσης οικοδομικής άδειας σημειώνεται ότι: «Στόχος του έργου είναι να επιταχυνθεί η διαδικασία έκδοσης οικοδομικών αδειών, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη και ευκολότερη για ιδιώτες και επιχειρήσεις. Επιπλέον, θα μειώσει τον φόρτο εργασίας των υπαλλήλων και θα προσδώσει ευελιξία και μείωση προβλημάτων στις υπηρεσίες».
Ανατέθηκε σε ιδιωτική μελετητική εταιρία, με το ποσό των 73.532 ευρώ συν ΦΠΑ και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης εντός πέντε μηνών, ώστε από το νέο χρόνο να τεθεί σε λειτουργική εφαρμογή, το έργο με τίτλο: «δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής για κόστος έκδοσης οικοδομικής άδειας», που υλοποιεί το υπουργείο Περιβάλλοντος.
Το συγκεκριμένο έργο έχει προκαλέσει πολλές ανησυχίες και ερωτήματα, που μέχρι τώρα δεν έχουν επισήμως απαντηθεί στον τεχνικό κόσμο, για το ποιόν ακριβώς σκοπό θα επιτελέσει, ως ανοιχτή στους πολίτες πλατφόρμα του υπουργείου. Σημειώνεται ότι για τις αμοιβές της εργασίας των ελεύθερων επαγγελματιών μηχανικών ισχύουν οι όροι της αγοράς και η ελεύθερη διαμόρφωση τους, σε συμφωνία μηχανικών και των ενδιαφερόμενων ιδιοκτητών και επενδυτών ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες του κάθε οικοδομικού έργου, της εγκριτικής διαδικασίας που απαιτείται και της εμπειρίας, αποτελεσματικότητα και άλλων ποιοτικών στοιχείων των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Η ταυτότητα του αναδόχου της πλατφόρμας
Το νέο έργο, σύμφωνα με τις αποφάσεις έγκρισης των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού και ανάθεσης της υλοποίησης του, που εξέδωσε ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του ΥΠΕΝ Ευθύμιος Μπακογιάννης ανατίθεται έναντι του ποσού των 73.532 ευρώ συν ΦΠΑ στην μία από τις τρεις εταιρίες από τη λίστα προεπιλογής, που κλήθηκαν να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές και να συμμετέχουν στην τελική διεκδίκηση του έργου, με βάση τη συμφερότερη από οικονομική άποψη προσφορά.
Επιλέχθηκε από τη διαδικασία που ακολούθησε το ΥΠΕΝ, σύμφωνα με τη νομοθεσία για τις δημόσιες συμβάσεις και αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου, η εταιρία με την επωνυμία «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Τ.Ε. – ΓΕΩΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΕΤΕ».
Η συγκεκριμένη εταιρία, ανάδοχος πλέον του έργου της νέας πλατφόρμας για το κόστος των οικοδομικών αδειών, όπως αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της: «ιδρύθηκε το 2017, με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες μελετών παραγωγής τοπογραφικών υποβάθρων, πολεοδομικών και γεωπληροφορικών έργων και υπηρεσιών του ομίλου “Σαμαράς & Συνεργάτες”. Με συνδρομή των έμπειρων στελεχών της του εξειδικευμένου προσωπικού της έχει ολοκληρώσει επιτυχώς ως σήμερα πληθώρα έργων και εργασιών».
Aλγόριθμος υπολογισμού του κόστους έκδοσης οικοδομικής άδειας
Στις προδιαγραφές του έργου με τίτλο: «δημιουργία διαδικτυακής εφαρμογής για κόστος έκδοσης οικοδομικής άδειας» προβλέπεται υπολογισμός με αλγόριθμο και καταχώρηση σε ανοιχτή πλατφόρμα όλων των δεδομένων για τις απαιτούμενες μελέτες και εγκρίσεις, ώστε οι πολίτες να γνωρίζουν για το κόστος της οικοδομικής άδειας και να κάνουν τις βέλτιστες επιλογές για κάθε κατηγορία έργου ανά περιοχή.
-«Μέσω του έργου αυτού, το σύνολο των απαιτούμενων μελετών και εγκρίσεων οι οποίες απαιτούνται τόσο από την γενική νομοθεσία, όσο και από ειδικές ρυθμίσεις που ισχύουν ανά περιοχή θα συγκεντρωθούν, και θα προσδιοριστούν οι παράμετροί τους, προκειμένου να αναπτυχθεί σχετικός αλγόριθμος υπολογισμού του κόστους έκδοσης οικοδομικής άδειας», σημειώνεται στην προκήρυξη του έργου.
H ταυτότητα και οι λειτουργίες του έργου
Αναλυτικά για την ταυτότητα και τις λειτουργίες του έργου, που υλοποιεί το υπουργείο Περιβάλλοντος στην επίσημη απόφαση κατακύρωσης και πρόσκλησης για την επιλογή τελικού αναδόχου σημειώνεται ότι:
-«Το έργο «δημιουργίας διαδικτυακής εφαρμογής για κόστος έκδοσης οικοδομικής άδειας» αφορά στην ανάπτυξη διαδικτυακής εφαρμογής, ελεύθερης στο κοινό, για τον υπολογισμό του κόστους έκδοσης οικοδομικών αδειών.
– «Για την έκδοση οικοδομικών αδειών απαιτείται μια σειρά μελετών και αποδεικτικών, όπως ελέγχους τίτλων ιδιοκτησίας, μελέτες αρχιτεκτονικές, στατικές, υδραυλικών εγκαταστάσεων και αποχετεύσεων, χρονικού προγραμματισμού εκτέλεσης έργου, σχέδιο διαχείρισης αποβλήτων».
-«Παράλληλα, κάθε δήμος είναι πιθανό να επιβάλλει εξειδικευμένες απαιτήσεις για την έκδοση αδειών οικοδομής, βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών σε κάθε περιοχή»
-«Μέχρι σήμερα, το κόστος έκδοσης οικοδομικών αδειών δεν είναι άμεσα διαθέσιμο στο κοινό και μπορεί να υπολογιστεί μέσω εφαρμογών οι οποίες είναι προσβάσιμες σε εξειδικευμένους επαγγελματίες (π.χ. Εφαρμογή Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας), είτε αποτελούν εμπορικά λογισμικά, διαθέσιμα προς αγορά ή προς μίσθωση. Πλατφόρμες υπολογισμού του κόστους έκδοσης οικοδομικών αδειών είναι επίσης διαθέσιμες από επαγγελματίες ή τεχνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, επομένως οι πληροφορίες που παρέχονται είναι στο πλαίσιο της προώθησης των δραστηριοτήτων τους, ενώ δεν παρέχουν λεπτομέρειες σχετικά με τις πηγές και του τρόπου υπολογισμού του κόστους τον οποίο ακολουθούν».
-«Προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια καθώς και η ευκολότερη πρόσβαση όλων των ενδιαφερόμενων μερών σε αξιόπιστες, επίσημες πληροφορίες σχετικά με την έκδοση οικοδομικών αδειών, κρίνεται απαραίτητη η διάχυση των σχετικών δεδομένων, σε συνεργασία με τις κατά τόπους υπηρεσίες δόμησης, προκειμένου να συμπεριληφθούν τα κόστη και οι διαδικασίες που σχετίζονται με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που ισχύουν σε κάθε δήμο».
-«Μέσω του έργου αυτού, το σύνολο των απαιτούμενων μελετών και εγκρίσεων οι οποίες απαιτούνται τόσο από την γενική νομοθεσία, όσο και από ειδικές ρυθμίσεις που ισχύουν ανά περιοχή θα συγκεντρωθούν, και θα προσδιοριστούν οι παράμετροί τους, προκειμένου να αναπτυχθεί σχετικός αλγόριθμος υπολογισμού του κόστους έκδοσης οικοδομικής άδειας.
-«Τα στοιχεία αυτά, θα προσδιορίζονται βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και θα αναρτηθούν σε εξειδικευμένη ιστοσελίδα, η οποία θα παρέχει ενημερωτικό υλικό και θα επικαιροποιείται συστηματικά, σύμφωνα με τις αλλαγές οι οποίες πιθανώς προκύπτουν στο θεσμικό πλαίσιο».
Με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης
Η δαπάνη για την υλοποίηση του νέου έργου θα βαρύνει τις πιστώσεις της συγχρηματοδοτούμενης πράξης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με κωδικό δράσης 16591 τίτλο «Ταχύτερη έκδοση οικοδομικών αδειών» στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με αριθμό ενάριθμου έργου 2024ΤΑ07500004 και MIS 5222718, το οποίο συσχετίζεται με το εν λόγω Υποέργο.
Δομή παραδοτέων-Χρονοδιάγραμμα
Ο Ανάδοχος εντός των πέντε μηνών υποχρεούται να έχει υποβάλλει τα κάτωθι παραδοτέα.
-Παραδοτέο Π1: Ανάπτυξη αλγορίθμου για τον υπολογισμό του κόστους έκδοσης οικοδομικής άδειας.
-Παραδοτέο Π2: Ανάπτυξη περιεχομένου και πληροφοριών σχετικά με το κόστος έκδοσης οικοδομικής άδειας (υλικό που θα αναρτηθεί στην εφαρμογή η οποία θα αναπτυχθεί στο πλαίσιο του
-Παραδοτέου Π3, ανάλυση των παραμέτρων και τεκμηρίωση των στοιχείων υπολογισμού του αλγορίθμου βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας)
-Παραδοτέο Π4: Κατασκευή εφαρμογής/ιστοσελίδας για την παροχή σχετικών πληροφοριών ηλεκτρονικά. Στην ιστοσελίδα θα υπάρχει διακριτό σημείο όπου θα αναρτώνται αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων σχετιζόμενες με πληροφορία που επηρεάζει το κόστος έκδοσης οικοδομικής αδείας. Περιλαμβάνει την αγορά domain και την συντήρηση για διάστημα τουλάχιστον 5 ετών.
Τα Παραδοτέα Π1 και Π2 πρέπει να παραδοθούν έως δύο (2) μήνες από την ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ.
Το Παραδοτέο Π3 και Π4 πρέπει να παραδοθεί έως πέντε (5) μήνες από την ανάρτηση της σύμβασης στο ΚΗΜΔΗΣ και όχι πέρα την λήξη της σύμβασης.
Υπογραφή σύμβασης
Με την απόφαση του ΓΓ ΥΠΕΝ ανάθεσης του έργου, η εταιρία που αναδείχθηκε ανάδοχος καλείται για την υπογραφή της σύμβασης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου