Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΜΙΔΑ: Φορολογικό σεμινάριο και ενημερωτικές συγκεντρώσεις για τους ιδιοκτήτες ακινήτων

Η ΠΟΜΙΔΑ διοργανώνει φορολογικό σεμινάριο (20.11) και ενημερωτικές συγκεντρώσεις των σωματείων της στα Ιωάννινα (21), Λευκάδα (22) και συνέδριο στην Πάτρα (23), τις οποίες θα συντονίσει ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Στράτος Παραδιάς, με στόχο την ενημέρωση των ιδιοκτητών από τους φοροτεχνικούς της ΠΟΜΙΔΑ και των φοροτεχνικών οργανώσεων για το πώς θα αντιμετωπίσουν το ότι στις εκκαθαρίσεις που έκανε η Γ.Γ.Π.Σ. για τον ΕΝΦΙΑ, δεν υπολογίστηκε έκπτωση φόρου σε περίπου 600.000 ιδιοκτήτες με κενά, μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, με αποτέλεσμα αυτοί να χάνουν την έκπτωση 20% στον κύριο και το συμπληρωματικό φόρο.
Επίσης θα γίνει ενημέρωση από τον Πρόεδρο της ΠΟΜΙΔΑ και για τα άλλα θέματα των ιδιοκτητών όπως είναι η αδυναμία εκχώρησης μισθωμάτων 2014, η νέα ρύθμιση για το «τεκμήριο» αγοράς ακινήτου, οι προτάσεις για αυτονομία στην κεντρική θέρμανση, το επερχόμενο νέο «χαράτσι» της «ηλεκτρονικής ταυτότητας κτιρίου» και οι ρυθμίσεις του νέου νόμου των εμπορικών μισθώσεων.

Αναλυτικότερα οι εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας είναι οι ακόλουθες:
20.11.2014, Πέμπτη 5 - 8 μ.μ. ΑΘΗΝΑ, Φορολογικό Σεμινάριο στα γραφεία της ΠΟΜΙΔΑ, Αιόλου & Σοφοκλέους 15 για απαντήσεις στα ερωτήματα σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ και τις διορθώσεις του Ε9, ιδιαίτερα για τους ιδιοκτήτες με κενά ακίνητα, με εισηγητές τους φοροτεχνικούς - στελέχη της ΠΟΜΙΔΑ κ.κ. Γιάννη Λαιάκη και Γιάννη Φακίτσα και φιλική συμμετοχή του κ. Ορέστη Σειμένη. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη για τα μέλη των σωματείων της.
21.11.2014, Παρασκευή 6 μ.μ. ΙΩΑΝΝΙΝΑ, στο Ξενοδοχείο ΟΛΥΜΠΙΚ, συγκέντρωση των Ενώσεων ιδιοκτητών αστικών και αγροτικών ακινήτων Ιωαννίνων.
22.11.2014, Σάββατο 6 μ.μ., ΛΕΥΚΑΔΑ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Γολέμη 5-7, 2ος όροφος, σε ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ των μελών τους και όλων των ενδιαφερομένων ιδιωτών και επιχειρηματιών ιδιοκτητών ακινήτων της Λευκάδας ,  με κεντρικό θέμα: Ιδιωτική ακίνητη περιουσία: Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη ή μόνον φορολόγηση;
23.11.2014, Κυριακή 12 μ., ΠΑΤΡΑ, η ετήσια συνεδριακή εκδήλωση της Ενωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Αχαίας στο Ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ. Κύρια ομιλήτρια η Βουλευτής Επικρατείας ΝΔ και τέως Υπουργός κα Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία θα αναφερθεί στη φορολόγηση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας και την αναξιοποίητη σήμερα αναπτυξιακή δυναμική της.

31.1.2015, Σάββατο 10 π.μ., ΑΘΗΝΑ, 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΠΟΜΙΔΑ στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, Πανεπιστημίου 52, Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου