Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Προδιαγραφές τήρησης πληροφοριακού συστήματος για τα πολεοδοµικά δεδοµένα της χώρας

Υπογράφηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ.Ταγαρά με ημερομηνία 20/01/2015 η απόφαση σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές και την διαδικασία επικαιροποίησης – τήρησης του κεντρικού τοµεακού πληροφοριακού συστήµατος για τα πολεοδοµικά δεδοµένα της χώρας.
Το έργο «Ηλεκτρονική Πολεοδοµία: Γεωγραφικά Συστήµατα Πληροφοριών για τις Νοµαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της Χώρας», το οποίο υλοποιείται και αναµένεται να ολοκληρωθεί έως την 15η Νοεµβρίου 2015, αποτελεί το κεντρικό τοµεακό πληροφοριακό σύστηµα για τα πολεοδοµικά δεδοµένα του συνόλου της χώρας. Η χωρική βάση πολεοδοµικών δεδοµένων, που αναπτύσσεται στο πλαίσιο του έργου, περιλαµβάνει την πολεοδοµική πληροφορία µέχρι το επίπεδο του Οικοδοµικού Τετραγώνου για τις περιοχές εντός εγκεκριµένων πολεοδοµικών ή ρυµοτοµικών σχεδίων και το επίπεδο κατάλληλων πολυγώνων – ζωνών για τις περιοχές εντός ορίων οικισµών και τις εκτός σχεδίου περιοχές, σύµφωνα µε την πολεοδοµική νοµοθεσία. Για την τήρηση του πληροφοριακού συστήµατος προκειµένου να αποδίδεται κάθε φορά σε κάθε σηµείο ενδιαφέροντος η ισχύουσα πολεοδοµική πληροφορία, απαιτείται η αµελλητί επικαιροποίηση του συστήµατος όποτε εκδίδεται απόφαση ή διάταγµα σχετικά µε την εφαρµογή της πολεοδοµικής νοµοθεσίας, όπως: 
α) Γενικά Πολεοδοµικά Σχέδια (ΓΠΣ), Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου (ΖΟΕ), Σχέδια Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτών Πόλεων (ΣΧΟΟΑΠ), Τοπικά Χωρικά Σχέδια (ΤΧΣ), Ειδικά Χωρικά Σχέδια (ΕΧΣ).
β) Πολεοδοµικές Μελέτες (ΠΜ), Ρυµοτοµικά Σχέδια Εφαρµογής (ΡΣΕ), Τοπικά Ρυµοτοµικά Σχέδια, Πράξεις Οριοθέτησης Οικισµών.
γ) Τροποποιήσεις, αναθεωρήσεις ή και διορθωτικές πράξεις όλων των παραπάνω, εφόσον το περιεχόµενο τους επηρεάζει χωρικά ή κανονιστικά το πλαίσιο εφαρµογής τους.
δ) Πράξεις καθορισµού ή τροποποίησης χρήσεων γης, όρων και περιορισµών δόµησης και πράξεις αναγνώρισης οδού ως προϋφισταµένης του έτους 1923.
Ως ηµεροµηνία έναρξης της πλήρους λειτουργίας του ως άνω πληροφοριακού συστήµατος καθορίζεται η 1η Ιανουαρίου 2016.
Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ΥΑ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου