Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Φεύγουν οι αντικειμενικές και έρχονται οι εμπορικές αξίες το 2017


Το τέλος των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων το 2017 και την αντικατάστασή τους από τις εμπορικές, με βάση τις οποίες θα υπολογίζεται η φορολογία στα ακίνητα προκειμένου να υπάρξει πραγματική απεικόνιση της κατάστασης στην κτηματαγορά, προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης μιλώντας στο 17ο Συνέδριο για την ανάπτυξη και αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας Prodexpo.
Ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε ότι «έχουμε μπροστά μας, εντός του 2017, να προχωρήσουμε στο κλείσιμο ενός ακόμη μεγάλου ''κεφαλαίου'', αυτού των αντικειμενικών αξιών, και να περάσουμε στις πραγματικές εμπορικές αξίες που θα βοηθήσουν ώστε να μην έχουμε φαινόμενα του παρελθόντος και να προσαρμόσουμε τα πραγματικά δεδομένα της αγοράς».
Πρόσθεσε ότι «τα δύο ανοικτά ζητήματα που έχουμε μπροστά μας είναι το νομοσχέδιο για τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων. Τα συζητάμε από τις αρχές του έτους, έχουμε ήδη κλείσει 10 μήνες διαπραγμάτευσης γι’ αυτά τα θέματα και ελπίζουμε πολύ άμεσα οι σχετικές ρυθμίσεις να οδεύσουν προς τη Βουλή».

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ακόμα ότι «δεν είμαστε ευτυχείς με τις επιλογές μας στη φορολογία» και συμφώνησε ότι «χρειαζόμαστε ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, ανταγωνιστικό σε σύγκριση με άλλες χώρες, δίκαιο και αναπτυξιακό».
Για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης στη φορολογία σημείωσε ότι «μέσα στο 2017, κι εφόσον κλείσουμε την περίοδο της αξιολόγησης, θα πρέπει, πράγματι, να πάμε σε αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος και κεφαλαίου, μετά από κοινωνικό διάλογο. Θέλουμε να πάμε σε μειώσεις φορολογίας σε τομείς οι οποίοι είναι ανταγωνιστικοί για την ελληνική οικονομία σε σύγκριση και με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικά για τη φορολογία ακινήτων συνδέουμε τη μείωση της φορολογίας στον ΕΝΦΙΑ με την πορεία των δημοσιονομικών της χώρας εντός του 2017». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου