ΚΑΙΡΟΣ

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

ΥΠΕΝ: πως θα εφαρμοστούν φέτος τα μέτρα πυροπροστασίας για δασικά ακίνητα

 «Πυροσβεστική» παρέμβαση άσκησε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος  για την εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων,  εξηγώντας τι έχουν να κάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, οι τεχνικοί επιστήμονες, οι Δήμοι και η πολιτεία, τονίζοντας ότι «ειδικά για φέτος τα μέτρα τα οποία έχουμε πει να κάνουμε είναι τα απολύτως αυτονόητα».

-«Το μέτρο δεν είναι κατασταλτικό. Στόχος δεν είναι να πάμε να βάλουμε πρόστιμα. Κανείς δεν θέλει να βάλει πρόστιμα. Ο στόχος είναι να κάνουμε τη δουλειά σωστά»,  τόνισε ο Ευθύμιος Μπακογιάννης γενικός γραμματέας  Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπογραμμίζοντας ότι «αν δεν πάρουμε πρωτίστως μέτρα οι ίδιοι οι πολίτες για την προστασία της περιουσίας μας,  θα είναι πάρα πολύ δύσκολο παντού να παρέμβει το κράτος».

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Παράταση έως τις 21 Ιουνίου της προθεσμίας εφαρμογής των μέτρων πυροπροστασίας των δασικών ακινήτων ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης. Ο ίδιος τόνισε ότι στόχος της σχετικής νομοθεσίας είναι «να έχουμε την μέγιστη δυνατή κινητοποίηση για ένα πολύ δύσκολο καλοκαίρι που έρχεται» και όχι η επιβολή προστίμων. δείτε εδώ στο ecopress

Οι αντιδράσεις και τα ερωτήματα

Μεγάλη αναστάτωση έχει φέρει σε εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων η εφαρμογή του Κανονισμού Πυροπροστασίας Ακινήτων εντός ή πλησίον δασικών εκτάσεων και καταγράφονται αντιδράσεις και ερωτήματα από φορείς επιστημόνων, ιδιοκτητών ακινήτων και Δήμους, οι οποίοι μιλούν για ασφυκτικές προθεσμίες, πολύπλοκές διαδικασίες, μεγάλο κόστος και άλλες δυσκολίες ενώ διατυπώνονται αιτιάσεις ότι τα μέτρα είναι ανεφάρμοστα, μεταθέτουν την ευθύνη πυροπροστασίας από τους φορείς του κράτους στους ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι απειλούνται με υψηλά πρόστιμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου