Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Ανακοινώσεις για το Εθνικό Κτηματολόγιο

Ξεκαθαρίζει εντός των ημερών το τοπίο γύρω από τη χρηματοδότηση έργων του Εθνικού Κτηματολογίουμε κονδύλια του ΕΣΠΑ, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης μιλώντας σε εκδήλωση για το μετασχηματισμό του Προσωρινού Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης σε Οριστικό.
«Περιμένουμε αυτές τις ημέρες τηνεπίλυση του μεγάλου προβλήματος, την οριστικοποίηση των χρηματοδoτήσεων και την κατανομή τους ανά έτος, έτσι ώστε το 2020 η Ελλάδα να έχει ολοκληρώσει το Εθνικό της Κτηματολόγιο», ανέφερε ο κ. Μανιάτης.
Η εταιρεία Εθνικό Κτηματολόγιο & Χαρτογράφηση ΑΕ (ΕΚΧΑ) έχει προκηρύξει 28 μεγάλες μελέτες κτηματογράφησης και υποστηρικτικών υπηρεσιών για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου σε όλη την Ελλάδα και σύμφωνα με τον υπουργό «πάρα πολύ σύντομα θα μπορούμε να δώσουμε το πράσινο φως στην εταιρεία, ώστε να προχωρήσουμε στις πρώτες κατακυρώσεις και αμέσως μετά στην υπογραφή των συμβολαίων».
Όσον αφορά στην πρόοδο του έργου της κτηματογράφησης ο υπουργός επισήμανε ότι στόχος είναι «το 2014 να αποτελέσει το μεγάλο έτος των τομών του εθνικού κτηματολογίου σε όλα τα ζητήματα, καθώς έχοντας καταχωρήσει περίπου 20% των δικαιωμάτων της χώρας, μπορούμε πιο αισιόδοξα να κοιτάμε στο πώς θα οργανώσουμε και θα καταχωρήσουμε το υπόλοιπο 80%».
«Το εθνικό κτηματολόγιο θέλουμε να μην αποτελεί απλώς μία καταγραφή των εμπράγματων δικαιωμάτων των ιδιωτών ή του δημοσίου, αλλά το βασικό αναπτυξιακό μοχλό, τη βασική αναπτυξιακή σύγχρονη ηλεκτρονική πλατφόρμα, πάνω στην οποία θα δοκιμάζεται κάθε μέρα η αναπτυξιακή απόφαση οποιουδήποτε στελέχους- από το δήμαρχο και τον περιφερειάρχη, μέχρι τον υπουργό και τον πρωθυπουργό της χώρας», ανέφερε ο κ. Μανιάτης, κάνοντας λόγο για τη μεγαλύτερη διοικητική μεταρρύθμιση, αφότου υπάρχει σύγχρονο ελληνικό κράτος.
Πηγή: tee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου