Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΥΠΑΠΕΝ:επικύρωση δασικών χαρτών-μερική κατάργηση του 4280/14 κ σε βάθος χρόνου συνολικός νόμος αυθαιρέτων

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος πρώτη προτεραιότητα δίνεται στην λεγόμενη επικύρωση των δασικών χαρτών. Πολύ ενδεχόμενο παράλληλα να αποχαρακτηριστούν και περιοχές με την σύγχρονη κωδικοποίηση των αυθαιρεσιών.
Πρώτο βήμα: η ανάρτηση των δασικών χαρτών που οι δασικές υπηρεσίες εκπόνησαν αλλά έχουν παραμείνει σε αχρηστία, ενώ οι Υπηρεσίες Δόμησης θα κληθούν να καταθέσουν τα όρια του σχεδίου πόλης, ώστε να ξεκαθαρίσουν και υποθέσεις που αφορούν αμφισβητούμενα ακίνητα.

Απαιτείται  καταγραφή της σημερινής-υπάρχουσας δηλαδή κατάστασης και η ταξινόμηση με ορισμένα κριτήρια, ώστε να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό τρόπο καταπατητές δημόσιας δασικής γης, αλλά και εκείνοι που έχουν εκχερσώσει ιδιωτικά δάση, σε άμεση συσχέτιση και με το χρόνο τέλεσης της παρανομίας.

Ο νόμος 4280/2014-για τον οποίο ο Γ. Τσιρώνης είπε ότι δημιουργεί τεράστια προβλήματα- επανεξετάζεται, δεν θα αποσυρθεί όμως στο σύνολό του.

ΑυθαίρεταΣύμφωνα με δημοσίευμα της efsyn.gr, "Ετοιμάζεται επίσης συνολική ρύθμιση για την παράνομη δόμηση που θα αντικαταστήσει το σημερινό σύστημα νομιμοποίησης αυθαιρέτων, το οποίο προβλέπεται να ισχύσει ώς τον Φεβρουάριο του 2016 εκτός και αν ψηφιστεί νωρίτερα το νέο θεσμικό πλαίσιο".

Τα στατιστικά του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρεταΤα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου δείχνουν ότι μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί δηλώσεις για το 50% των υπολογιζόμενων αυθαιρέτων, ενώ το 30% των δηλώσεων βρίσκονται στη β΄ φάση και το υπόλοιπο 20% είναι ακόμη σε προκαταρκτικό στάδιο.


Πηγή: Πληροφορίες από την efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου