Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

ΕΚΧΑ: Το πρώτο δεκαήμερο Απριλίου ο διαγωνισμός για το υπόλοιπο κτηματογράφησης

Σε δημόσια διαβούλευση έχουν τεθεί τα τεύχη δημοπράτησης του νέου διαγωνισμού για το υπόλοιπο κτηματογράφησης της χώρας (το 43% του συνόλου των δικαιωμάτων ιδιοκτησίας για το 65% της έκτασης της χώρας) και η προοπτική είναι ο διαγωνισμός να προκηρυχθεί το 1ο δεκαήμερο του Απριλίου και να ολοκληρωθεί, εκτός απρόοπτου, στο τέλος του έτους (το χρονοδιάγραμμα δεν λαμβάνει υπ' όψιν τις καθυστερήσεις από τυχόν ενστάσεις των ενδιαφερομένων φορέων - αναδόχων).
Ο νέος προϋπολογισμός του έργου που θα υλοποιηθεί με 30 διαγωνισμούς-συμβάσεις είναι περίπου 440 εκατ. ευρώ και από αυτά γίνεται προσπάθεια να εξασφαλιστούν τα 84 εκατ. ευρώ από τη νέα χρηματοδοτική περίοδο (2014-2020). Τα υπόλοιπα θα καλυφθούν από το τέλος κτηματογράφησης.

Τα παραπάνω ανέφερε πριν λίγη ώρα η διοίκηση της ΕΚΧΑ (Εθνικό Κτηματολόγιο και Χαρτογράφηση) σε ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης με αφορμή την ακύρωση και επαναπροκήρξη των διαγωνισμών για την ολοκλήρωση του Κτηματολογίου.

Σύμφωνα επίσης με τη διοίκηση της ΕΚΧΑ στο τρίτο τρίμηνο του έτους θα ξεκινήσει η διαδικασία είσπραξης των τελών κτηματογράφησης που δεν έχουν πληρωθεί από τα δικαιώματα ιδιοκτησίας στην κτηματογράφηση των ετών 1995-2005. Πρόκειται για 8,7 εκατ. δικαιώματα ιδιοκτησίας και οι υπόχρεοι θα ειδοποιηθούν να πληρώσουν τα οφειλόμενα με σχετική επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου