Κυριακή 29 Μαΐου 2022

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΕΩΣ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ, ΣΚΟΥΦΕΙΚΑ, ΠΕΥΚΩΝΑ - ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ, ΤΡΟΠΟΙ ΥΠΟΒΟΛΗΣ, ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

 

Κατάθεση δηλώσεων ιδιοκτησίας από 23 Μαΐου έως 23 Ιουνίου για τις περιοχές  Κόκκινο Λιμανάκι, Σκουφέικα, Πευκώνας

 

Οι επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής και της Διοίκησης του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου, σε αγαστή συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, κατέληξαν στο βέλτιστο αποτέλεσμα, και μάλιστα σε χρόνο ρεκόρ, για ένα δύσκολο, χρόνιο και δίκαιο αίτημα των πολιτών τριών περιοχών της ΔΕ Ραφήνας, οι οποίες μπαίνουν πλέον στο τελικό στάδιο πολεοδομικής τακτοποίησης με τη σύνταξη του ρυμοτομικού σχεδίου εφαρμογής.

Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι αποκαθίστανται συμπολίτες μας σε τμήμα της περιοχής στο Κόκκινο Λιμανάκι, η οποία είχε υποστεί ολέθριες καταστροφές στην μεγάλη πυρκαγιά του 2018.

Με κατεπείγον έγγραφο το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, απευθύνει πρόσκληση υποβολής αιτήσεων,από τις 23 Μαΐου έως τις 23 Ιουνίου 2022, για δηλώσεις ιδιοκτησίας όσον αφορά στιςπεριοχές: ΡΠΕ1 «Κόκκινο Λιμανάκι», ΡΠΕ2 «Σκουφέϊκα» και ΡΠΕ3 «Πευκώνας» του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου.

Ειδικότερα στην πρόκληση με τίτλο «Εκκίνηση της διαδικασίας συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας για τη σύνταξη της μελέτης ρυμοτομικού σχεδίου εφαρμογής στην περιοχή «Μάτι Αττικής» αναφέρεται:

«Στο πλαίσιο της εκπόνησης της μελέτης του Ρυμοτομικού Σχεδίου Εφαρμογής στις περιοχές βιώσιμης πολεοδόμησης σε τμήματα των Δήμων Μαραθώνα και Ραφήνας -Πικερμίου, και για τη σύνταξη της πράξης εφαρμογής της πολεοδομικής μελέτης,παρακαλούμε όπως εκκινήσετε τη διαδικασία συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησίας σύμφωναμε τις διατάξεις του αρ. 158 του Ν.4876/2021 (ΦΕΚ 251/Α/2021)».

Δικαίωμα αίτησης η οποία πρέπει να υποβληθεί το χρονικό διάστημα από τις 23 Μαΐου 2022 έως τις 23 Ιουνίου 2022, «όλα τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που είναι ιδιοκτήτες σε ακίνητα εντός των ορίων των "περιοχών βιώσιμης πολεοδόμησης" και συγκεκριμένα των Πολεοδομικών Ενοτήτων: ΜΠΕ1 «Αγία Μαρίνα» και ΜΠΕ2 «Μάτι» του Δήμου Μαραθώνα, καθώς και ΡΠΕ1 «Κόκκινο Λιμανάκι», ΡΠΕ2 «Σκουφέϊκα» και ΡΠΕ3 «Πευκώνας» του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου (όπως απεικονίζονται στο χάρτη που αναρτάται στις ιστοσελίδες των Δήμων - https://marathon.gr και https://www.rafina-pikermi.gr), υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση ιδιοκτησίας του άρθρου 12 του Ν. 1337/ 1983, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα».

(Επισυνάπτουμε τα σχετικά αναλυτικά έγγραφα, τον χάρτη καθώς και το έντυπο της αίτησης).

Ο Δήμος Ραφήνας Πικερμίου και η δημοτική αρχή, με τη στήριξη του άρτια καταρτισμένου στελεχιακού δυναμικού των υπηρεσιών του, κάνουμε πράξη όσα έχουμε υποσχεθεί, δίνοντας προτεραιότητα στα δίκαια αιτήματα των πολιτών.

Σχετικά Αρχεία:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΜΑΤΙ» ΑΤΤΙΚΗΣ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ

ΧΑΡΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου