Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Πιθανή παράταση προθεσμίας για τη ρύθμιση των αυθαιρέτων


Προς το τέλος της εβδομάδας το υπουργείο Περιβάλλοντος ετοιμάζεται να ανακοινώσει παράταση της προθεσμίας για την υποβολή δήλωσης τακτοποίησης αυθαίρετου.
« Με βάση τα δεδομένα και την πληροφόρηση που θα συλλέξουμε αυτή την εβδομάδα θα αποφασίσουμε οποιαδήποτε αλλαγή στις προθεσμίες», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ στην Ημερησία απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση.
Το υπουργείο λοιπόν θα εξετάσει το ενδεχόμενο παράτασης των προθεσμιών της ρύθμισης για τα αυθαίρετα πέραν της 30ής Νοεμβρίου, ανάλογα με την ανταπόκριση του κόσμου τις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα ο υπουργός απάντησε για το θέμα αναφέροντας ότι:
  • «Ξέρουμε όλοι καλά ότι αυτού τους είδους οι ρυθμίσεις έχουν την τάση να κορυφώνονται όσο πλησιάζουμε στην καταληκτική προθεσμία. Η ρύθμιση τρέχει περίπου έξι εβδομάδες. Την πρώτη εβδομάδαείχαμε κατά μέσο όρο περίπου 1.000 αιτήσεις την ημέρα, τώρα είμαστε στις 2.500 αιτήσεις την ημέρα. Σύνολο μέχρι σήμερα περί τις 60.000 δηλώσεις και 20 εκατ. ευρώ εισπράξεις από παράβολα. Πολύ καλύτερη ανταπόκριση από αυτή στους ημιυπαίθριους σε ανάλογη περίοδο, και αυτό παρά το γεγονός ότι έχουν μαζευτεί ταυτόχρονα πολλέςπληρωμές στα νοικοκυριά. Στην αρχή αυτής της εβδομάδας ξεκινάει και μια ευρεία επικοινωνιακή εκστρατεία». Σημειώνεται ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και το μεσοπρόθεσμοπρόγραμμα του μνημονίου προβλέπουν εισπράξεις από τα αυθαίρετα 600 έως 700 εκατομμυρίων ευρώ για το 2011.
Εξάλλου το ΤΕΕ, με δηλώσεις του προέδρου του Χρ. Σπίρτζη εγκαίρως έχει επισημάνει την ανάγκη να ληφθεί υπόψη η οικονομική συγκυρία και να ληφθούν άμεσα μέτρα, ώστε να διευκολυνθεί η υπαγωγή στη ρύθμιση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού ιδιοκτητών αυθαιρέτων.
Πηγή: tee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου