Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων των μηχανικών και διακοπή της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος αυθαιρέτων από Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011


Από την Δευτέρα 19-12-2011 οι διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας αρχίζουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων. Σκληραίνουν και κλιμακώνουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση, η οποία αρνείται να ανακληθούν αποφάσεις για απαράδεκτες αυξήσεις των εισφορών, να ληφθούν μέτρα για την προστασία των αποθεματικών του Ταμείου τους, να αποσυρθούν προτάσεις για κατάργηση των νόμιμων αμοιβών, αλλά και μια σειρά άλλες που αποβλέπουν στην ισοπέδωση του επαγγέλματός τους.
-«Ο αγώνας δεν είναι διόλου εύκολος. Οι κινητοποιήσεις είναι επιβεβλημένες και ο μόνος τρόπος να αποτραπούν τα χειρότερα», τονίζει σε δήλωση του ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Χρήστος Σπίρτζης, δίνοντας το μήνυμα: «Συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Ενάντια στις ανάλγητες αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών. Ενάντια στη ληστεία
των αποθεματικών μας. Ενάντια στην ισοπέδωση των μηχανικών και των επιστημόνων».
Οι αποφάσεις για το νέο κύκλο κινητοποιήσεων ελήφθησαν σε έκτακτη συνεδρίαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ, με συμμετοχή φορέων των μηχανικών και αναλυτικά προβλέπουν:
  • Από την Δευτέρα 19/12, στις 11:00 θα γίνει κατάληψη διαρκείας Τμημάτων του ΤΣΜΕΔΕ, ώστε να αποτραπεί η αποστολή των ειδοποιητηρίων των νέων αυξημένων εισφορών στα μέλη του Ταμείου.
  • Από την Πέμπτη 22/12, διακόπτεται η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος αυθαιρέτων, μέχρι την κατάθεση τροποποιήσεων των ισοπεδωτικών διατάξεων του Νόμου 4030/2011 «Νέος τρόπος έκδοσης αδειών δόμησης, ελέγχου κατασκευών και λοιπές διατάξεις»
  • Από την Πέμπτη 22/12, διακόπτεται η λειτουργία και του ηλεκτρονικού συστήματος αμοιβών του ΤΕΕ, μέχρι τη δέσμευση της κυβέρνησης για απόσυρση των αλλαγών του Νόμου 3919/2011
  • Άμεσα, το ΤΕΕ θα προχωρήσει σε ελέγχους πολεοδομικών παραβάσεων σε δημόσια κτήρια και κτήρια κλειστών αγορών (supermarket, τράπεζες κλπ.).
  • Παράλληλα, σε συνεννόηση με τους επαγγελματικούς και συνδικαλιστικούς Φορείς των Μηχανικών,αποφασίστηκε οι εκπρόσωποι του τεχνικού κόσμου να απέχουν από επιτροπές διαγωνισμών και Συμβούλια.
  • Σε συντονισμό με την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, τους Συλλόγους των Μηχανικών, τους Συλλόγους Εργοληπτών και Μελετητών και τους εργασιακούς Συλλόγους των Μηχανικών θα συνεχιστούν και επαυξηθούν οι κινητοποιήσεις ανά τη χώρα.
Παράλληλα, αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε επαγγελματικούς χώρους Μηχανικών και ενημέρωση επί των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργούνται από την ανάλγητη στάση της κυβέρνησης, διοργάνωση ανοιχτών συνεδριάσεων των Αντιπροσωπειών στα Περιφερειακά Τμήματα του ΤΕΕ, παρουσία μελών της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ,
ενημέρωση των πολιτικών κομμάτων και των πολιτικών Αρχηγών, συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και, τέλος, Πανελλαδική Παντεχνική Συγκέντρωση την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου