Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Την Παρασκευή "κλειδώνουν" οι αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων


Με αφορολόγητο του ύψους των 50-100.000 ευρώ αναμένεται να "κλειδώσει", ο νέος και ενιαίος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει το ΦΑΠ και το ειδικό τέλος ακινήτων.
Αυτό προέκυψε από τη διακομματική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών ενώ αναμένεται να γίνει και νέα σύσκεψη της επιτροπής την Παρασκευή, προκειμένου να εξετασθούν τα σχέδια για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων αλλά και τα αιτήματα για εξαιρέσεις που έχουν υποβληθεί.

Αναλυτικότερα, στη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών υπό τον Γ. Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους των κομμάτων, επαναβεβαιώθηκε ότι ο νέος φόρος θα έχει αφορολόγητο όριο από 50.000 έως 100.000 ευρώ και οι συντελεστές  ανάλογα με το ύψος του αφορολογήτου για τα φυσικά πρόσωπα, θα ξεκινούν από 0,05% ή 0,1%.
Ωστόσο, το βασικότερο πρόβλημα, παραμένει το θέμα του υπολογισμού της αντικειμενικής αξίας των αγροτεμαχίων, που θα συζητηθεί την Παρασκευή. Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το υφιστάμενο σύστημα προβλέπονται 4 συντελεστές προσαύξησης επί των τιμών αναφοράς, με αποτέλεσμα υπέρμετρες φορολογικές επιβαρύνσεις ιδίως για καλλιεργήσιμες εκτάσεις εντός Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου