Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ξεκινάει η συζήτηση για νέο νόμο για τα αυθαίρετα


Την επόμενη εβδομάδα, στην επιτροπή Παραγωγής της Βουλής, οι βουλευτές όλων των κομμάτων καλούνται, από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Σταύρο Καλαφάτη να καταθέσουν τις προτάσεις τους προκειμένου να λυθεί οριστικά το θέμα των αυθαιρέτων.
Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο κ. Καλαφάτης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Μακεδονία", αμέσως μετά την υποβολή "θα γίνει επεξεργασία από ομάδα εργασίας έγκριτων νομικών όλων των προτάσεων των συναδέλφων, θα εξεταστούν συνολικά και όλες οι άλλες προτάσεις που θα έχουμε συλλέξει και θα διαμορφώσουμε, αξιοποιώντας κάθε γόνιμη ιδέα, το σχέδιο νόμου που θα φέρουμε στη Βουλή".

Επίσης, ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι το νέο νόμο "φιλοδοξούμε να αντιμετωπίσουμε με ένα όσο το δυνατόν πιο συνολικό, ολιστικό και δομικό τρόπο το ζήτημα των αυθαιρέτων. Και θα το κάνουμε με νέο νόμο. Με την κατηγοριοποίηση των παραβάσεων, την ταξινόμηση της βαρύτητας κάθε αυθαιρεσίας και εν τέλει τη δικαιότερη αντιμετώπιση της κάθε περίπτωσης. Παράλληλα δε με αυτήν την πρωτοβουλία σκοπεύουμε να συμβάλουμε με αποφασιστικότητα στην αποτροπή της δημιουργίας μιας νέας γενιάς αυθαιρέτων. Και βέβαια να αποκαταστήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό την αξιοπιστία στις σχέσεις κράτους - πολίτη".

Πάντως ο υπουργός δήλωσε κατηγορηματικά ότι "οποιαδήποτε αυθαιρεσία μετά τον Ιούλιο του 2011 αποκλείεται από κάθε δυνατότητα νομιμοποίησης. Και αυτό είναι απόλυτο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου