Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Ανα στρέμμα θα είναι ο φόρος για τα ακίνητα εκτός σχεδίου και τα αγροτεμάχια

Από το 1 ευρώ έως και τα 60 ευρώ το στρέμμα (για τα ακίνητα "φιλέτα"), ανάλογα και με τα χαρακτηριστικά του ακινήτου, θα φτάνει, από ότι φαίνεται, ο νέος φόρος για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα, αγροτεμάχια, γήπεδα και αγροτικές καλλιέργειες, στα πλαίσια του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων για το 2014 που θα προχωρήσει η Κυβέρνηση.
Η διαμόρφωση του συντελεστή, για τη φορολόγηση ενός ακινήτου εκτός σχεδίου ή αγροτεμαχίου θα γίνεται με κριτήρια, τη γεωγραφική θέση (ορεινή, ημιορεινή, πεδινή, παραθαλλάσια), αν καλλιεργείται ή είναι χέρσα η έκταση, το είδος της καλλιέργειας και αν είναι μισθωμένη ή ιδιόκτητη.
Σημειώνεται, ότι ο  Ενιαίος Φόρος Ακινήτων θα επιβληθεί σε όλα τα ακίνητα. Σύμφωνα με τα όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας, ο νέος φόρος σε σπίτια, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα και γραφεία εντός σχεδίου θα υπολογίζεται με βάσει κλίμακα που θα έχει 33 συντελεστές.

Αφορολόγητο δεν φαίνεται ότι θα υπάρχει αλλά ενδεχομένως θα υπάρχουν εξαιρέσεις και απαλλαγές για ανέργους, πολύτεκνους, μακροχρόνια ανέργους κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου