Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Aναστολή επιβολής κυρώσεων για αυθαίρετα που εντάσσονται στις ρυθμίσεις νομιμοποίησης

Σε συνέχεια της νομοθετικής ρύθμισης που περιελήφθη στον πρόσφατο νόμου του ΥΠΕΚΑ για τα υδατορέμματα (N. 4258/14 ΦΕΚ 94 Α΄), εκδόθηκεεγκύκλιος του ΥΠΕΚΑ σχετικά με την αναστολή επιβολής ασφαλιστικών εισφορών και προστίμων για αυθαίρετες κατασκευές ήεγκατάσταση αυθαίρετων χρήσεωνγια όσους ιδιοκτήτες εντάσσονταιστις ρυθμίσεις νομιμοποίησης αυθαιρέτων.
Στην εγκύκλιο (αρ. πρωτ. 4044 /10526 / 14), που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Σχεδιασμού Σωκράτης Αλεξιάδης, με θέμα “Εφαρμογή των άρθρων 23 παράγραφος 1 και 24 παράγραφος 1 και 8 του νόμου 4178/13”, μεταξύ άλλων επισημαίνεται από το ΥΠΕΚΑ ότι:
  • Αναστέλλεται η επιβολή προστίμων και κάθε διαδικασία επιβολής κυρώσεων, καθώς και η είσπραξη ήδη βεβαιωθέντων προστίμων από τις ΔΟY και το ΙΚΑ μέχρι την παρέλευση της προθεσμίας εξόφλησης των προστίμων, για αυθαίρετες κατασκευές ή χρήσεις για τις οποίες υποβλήθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
  • Δεν οφείλονται αναδρομικά ασφαλιστικές εισφορές (ΙΚΑ κλπ) και οποιοσδήποτε φόρος καθώς και οποιασδήποτε μορφής πρόστιμα και τέλη (π.χ τέλος ακίνητης περιουσίας, καθαριότητας, φωτισμού κ.ά.) για τις αυθαίρετες κατασκευές και αλλαγές χρήσης προ τις 28/7/2011, που εξαιρούνται της επιβολής κυρώσεων με βάση τις διατάξεις του παρόντος νόμου ή εξαιρέθηκαν της επιβολής κυρώσεων.
Πηγή: tee.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου