Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ

Ασφαλώς πρόκειται για το πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ που χορηγείται από το taxisnet, αλλά και από τις Δ.Ο.Υ. και είναι προαπαιτούμενο δικαιολογητικό για τη σύνταξη συμβολαίων μεταβίβασης, γονικών παροχών, και άλλων δικαιοπραξιών.

Η τελείως γραφειοκρατική και αχρείαστη αυτή απαίτηση έχει καθηλώσει περί τα 5-10 συμβόλαια ανά συμβολαιογράφο.

Και αυτό διότι με την επικαιροποίηση των σχετικών Ε9 και τη δήλωση ημιυπαιθρίων του Ν.3843/11 (που σχεδόν όλοι έχουν...) ή κάποιας άλλης αυθαιρεσίας, απαιτούνται χειρόγραφες δηλώσεις προς την εφορία. Οι εφορίες δεδομένης της έλλειψης προσωπικού διακπεραιώνουν με βήμα χελώνας τις υποθέσεις.

Πολλές φορές μάλιστα οι ενδιαφερόμενοι διατυπώνουν "ρεσιτάλ σχολαστικότητας" από τους αρμόδιους υπαλλήλους των εφοριών, που συνεπάγεται ένα απίστευτο πήγαινε-έλα από τους διεκπεραιωτές με νέα έγγραφα ΕΝΦΙΑ από τους συμβολαιογράφους...

Οποιος ξεπεράσει το ΕΝΦΙΑ, το πιστοποιητικό που σχετίζεται με την απόδοση των ΦΑΠ 2010,2011,2012,2013, θεωρείται ότι πάει για συμβόλαιο.

Αρκεί να πάρει την σχετική φορολογική ενημερότητα, να έχει τακτοποιήσει ΤΑΠ, ενεργειακό πιστοποιητικό, βεβαίωση του Ν.4178/13, ασφαλιστικές ενημερότητες από το ΙΚΑ του έργου και περαιώσεις των Ν.3843/11 (για την πιο κλασσική φόρμα του ημιυπαίθριου). Δηλαδή όπως καταλαβαίνετε δεν τίθεται θέμα...γραφειοκρατίας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου