Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τα πρώτα βήματα για σύσταση καθέτου σε εκτός σχεδίου συνιδιοκτησίες

Ανοίγει ο δρόμος προκειμένου πάνω από 120.000 συνιδιοκτήτες ακινήτων σε όλη την Ελλάδα -που έχουν χτίσει σε εκτός σχεδίου περιοχές σε εξ αδιαιρέτου οικόπεδα- να αποκτήσουν την απόλυτη κυριότητα του κτίσματος που τους αναλογεί.
Σύμφωνα με την έντυπη έκδοση στα "ΝΕΑ", η διευθέτηση θα γίνει μέσω της σύστασης κάθετης ιδιοκτησίας. Παρότι το μέτρο  προβλέπεται από πέρυσι με τον νόμο 4178/13, για την δήλωση αυθαιρέτων δεν έχει ολοκληρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα που θα ορίζει τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες μπορεί να υλοποιηθεί.

Αρα χιλιάδες ιδιοκτήτες δεν μπορούν να προσδιορίζουν επακριβώς την περιουσία τους. Νομικοί και συμβολαιογραφικοί κύκλοι ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα διογκώθηκε μετά τη αθρόα δήλωση αυθαιρέτων: έχουν δημιουργηθεί περισσότερες συνιδιοκτησίες στα εντός σχεδίου οικόπεδα και ακόμη περισσότερες στα εκτός σχεδίου αγροτεμάχια. Το Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στο επόμενο διάστημα. Η ρύθμιση θα καλύπτει όλες τις κατασκευές είτε είναι νόμιμες είτε είναι παράνομες.

ΠΗΓΗ : BUILDNET.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου