Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Επέκταση του σχεδίου πόλης στο Μαρκόπουλο

Το πρώτο βήμα για την ένταξη στο σχέδιο πόλης περίπου 1.000 – 1.200 στρεμμάτων στην περιοχή του Μαρκόπουλου, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 19 Μαΐου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ered.gr, εκείνη την ημέρα θα γίνει η πρώτη ανάρτηση για την τεράστια αυτή έκταση η οποία, με τιςεισφορές σε γη κ.λπ., θα είναι «καθαρή» γύρω στα 600-700 στρέμματα. Με βάση τις εκτιμήσεις των ειδικών, η ολοκλήρωση της διαδικασίας μπορεί να γίνει σε διάστημα 6 με 8 μήνες για την οριστική ένταξή τους στο σχέδιο, κάτι που θα ανοίξει το δρόμο για επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή.
Η επέκταση αφορά σε έκταση που βρίσκεται νότια της πόλης του Μαρκόπουλου και κοντά στον Ιππόδρομο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνολικά 30.000 στρέμματα θα ενταχθούν στο σχέδιο πόλης τα επόμενα χρόνια και παρά το γεγονός ότι οι οικοπεδούχοι δυσκολεύονται να πληρώσουν την εισφορά σε χρήμα που απορρέει από το νόμο. Ο δήμος Μαρκοπούλου, μάλιστα, είχε προχωρήσει σε ρυθμίσεις για την πληρωμή των εισφορών προκειμένου να διευκολύνει τους πολίτες, ενώ σε ανάλογες κινήσεις προχωρούν κι άλλοι δήμοι και προβαίνουν σε προσφυγές στο ΣτΕ για μειώσεις των αντικειμενικών αξιών, με βάση τις οποίες υπολογίζονται οι εισφορές.
Σειρά για ένταξη στο σχέδιο αναμένεται να πάρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δήμοι Κερατσινίου αλλά και πάνω από 2.000 στρέμματα στον Σαρωνικό. Ακολουθούν η Βάρη, τα Μέγαρα και ο Χολαργός.
Πηγή: ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου