Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Κτίριο με τσιμέντο που μειώνει τους ατμοσφαιρικούς ρύπους

Mε ένα εντυπωσιακό κτήριο του οποίου οι όψεις έχουν την δυνατότητα να μειώνουν τους ατμοσφαιρικούς ρύπους, συμμετέχει η Ιταλία στην Expo 2015 του Μιλάνου.
01_palazzo_italia-error image
Το εξαόροφο κτήριο που σχεδιάστηκε από αρχιτεκτονικό γραφείο των Nemesi & Partners(nemesistudio.it), χρησιμοποιεί στις όψεις, που συντίθενται από ένα πολύπλοκο πλέγμα, έναειδικού τύπου τσιμέντο πατέντα της Ιταλικής Italcementi (italcementigroup.com), τοi.active BIODYNAMIC“. Το πρωτοπόρο αυτό υλικό αντιδρά στο άμεσο ηλιακό φως, δεσμεύει συγκεκριμένα ατμοσφαιρικά στοιχέια και τα μετατρέπει σε αδρανή άλατα,μειώνοντας με αυτό τον τρόπο τους ατμοσφαιρικούς ρύπους και περιορίζοντας το νέφος.
02_palazzo_italia-error image
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του Palazzo Italia (περίπου 13.000 τετραγωνικών μέτρων που αναπτύσσονται σε έξι επίπεδα) και τα προσωρινά κτίρια Cardo (10.700 τετραγωνικών μέτρων σε τρία επίπεδα ). Η αρχιτεκτονική ιδέα του Ιταλικού περιπτέρου όπως την περιγράφουν οι Nemesi είναι ένα αστικό δάσος.
04_palazzo_italia-error image
Το Palazzo Italia είναι εμπνευσμένο από μια φυσική αρχιτεκτονική, στην οποία η ύφανση του εξωτερικού πλέγματος δημιουργεί εναλλαγές του φωτός και της σκιάς δημιουργώντας την αίσθηση ενός απολιθωμένου δάσους. Τα κτήρια δημιουργούν μια εσωτερική πλατεία, και είναι τοποθετημένα σε τέσσερα τετράγωνα που συνδέονται μεταξύ τους με γέφυρες και στα οποία θα φιλοξενηθεί ο χώρος της έκθεσης ( τετράγωνο δυτικά ), η αίθουσα εκδηλώσεων ( νότιο τμήμα ), τα γραφεία ( βόρεια μπλοκ ) και οι συνεδριακές αίθουσες ( ανατολικό μπλοκ ).
03_palazzo_italia-error imageΗ διαδρομή της έκθεσης ξεκινά από την εσωτερική πλατεία. Το Palazzo Italia παρέχει χώρο εκδηλώσεων στις ισόγειο και εκθέσεις, συνέδρια και χώρους για συνάθροισης στα άλλα επίπεδα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται εστιατόρια, και μια βεράντα στον τελευταίο όροφο.
06_palazzo_italia-error image
Πηγή: ered.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου